versenykiírás

Óbudai Futófesztivál 2018

Rendezvény időpontja: 2018. április 28-29.
2018. április 28. Családi futónap
2018. április 29. Futamok a kilométer szerelmeseinek

Kapcsolatfelvétel: regisztracio@obudasport.hu

Versenyközpont nyitása 2018. április 28-án 8.00
Versenyközpont nyitása 2018. április 29-én 7.00

rajtidőpontok – 2018. április 28.
9:30 500 m Mini futam
10:30 2018 m Családi futam
11:30 3.5  km futam / Nordic walking
12:30 5.5 km futam
rajtidőpontok – 2018. április 29.
8:30 7 km
8:30 10500 m
10:30 félmaraton, félmaraton váltó 21097.5 m

Távok

Minden távon szükséges a nevezést rögzíteni. A Mini távon – az 500 m-en – csak 10 éves kor alatti gyerekek jelentkezését várjuk. Óvodás korú gyermekeket a Mini távon egy szülő kísérhet. Kérjük a korhatár figyelembe vételét, mert a cél az, hogy ezen a távon valóban óvodás – kisiskolás korú gyermekeknek adjunk lehetőséget.  A 2018 m távon a nevezések rögzítésének nincs alsó határa, 10 éves kor alatti gyermeknek szülői kíséret szükséges!  A rövidebb távok kedvelőinek, a kezdőknek, a kicsiknek és az idősebbeknek a Családi futamot ajánljuk, ahol babakocsival is elindulhatsz! 🙂 Aki nagyobb kihívást érez magában, rendszeresen fut, indulhat a hosszabb távokon. Nevezni több távra is lehetséges. A Futófesztivál első napján is megmérettetheted magadat! Kiváló lehetőséget nyújt erre a 3.5 km és 5.5 km távmegtétele. Ha indultatok a Családi futamon egy kis szusszanás: Apa és Anya elindulhat ezeken a távokon is. Második napon újra indítjuk a 7 km-es távot is, így 29-én 4 szám közül is választhatsz!

Korhatár a félmaratonra: csak azok jelentkezését tudjuk érvényesnek tekinteni, akik a verseny időpontjáig 16. életévüket betöltik, azaz 2002. április 29. előtt (vagy aznap :)) születtek!

Nevezési határidő

 • 2018. április 28. napon induló futamokra 2018.04.24. éjfélig
 • 2018. április 29. napon induló futamokra 2018.04.20. éjfélig

A nevezési lap kitöltésével és aláírásával, illetve az online nevezéssel a versenyző elfogadja a versenyszabályzat feltételeit. A nevezés a nevezési lap beérkezésével, a 7 km, a 10.5 km és félmaratoni és félmaraton váltó távok esetében a nevezéssel, és a nevezési díj megfizetésével válik érvényessé. Az indulók elfogadják, hogy a versenyből kizárásra kerül, aki a nevezési lapot nem a valóságnak megfelelő adatokkal töltötte ki.

Rajtszámcsomagok átvétele és a nevezési díj megfizetése

A rajtszámok és rajtszám-csomagok átvételre a versenyt megelőzően irodánk meghosszabbított nyitva tartásával biztosítunk lehetőséget 2018. április 25 – 27. között szerda, csütörtök és pénteki napokon reggel 8:00 h és délután 18.00 h között. Pontos cím: 1037 Budapest, Laborc u 2.

Abban az esetben, ha a megjelölt időpontban a rajtszám csomag nem kerül átvételre, a verseny helyszínén lehetőséget biztosítunk, az erre kijelölt sátorban az alábbiak szerint:

 • 2018. április 28-án szombaton a versenynap teljes ideje alatt, azaz a versenyközpont nyitásától 8.00 – 14.00 óráig
  Mini futam rajtszámátvétel lezárása 9.00
  Családi futam rajtszámátvétel lezárása 10.00
  3.5 km-es futam/Nordic walking rajtszámátvétel lezárása 11.00
  5.5 km-es futam rajtszámátvétel lezárása 12.00
  A 29-i távokra egészen 14.00 óráig biztosított a rajtszámok átvétele
 • 2018. április 29-én vasárnap a versenyközpont nyitásától 7.00 órától
  7 km-es táv rajtszámátvétel lezárása 8.00
  10.5 km -es táv rajtszámátvétel lezárása 8.00
  Félmaraton egyéni és csapat  rajtszámátvétel lezárása 10.00

Az április 29-i futamok rajtszámai április 28-án is a fentiekben megjelölt időpontokban átvehetőek.

FIGYELEM! A nevezett táv rajtja előtt fél órával a rajtszámok felvételét lezárjuk. Helyszíni nevezés nincs!

KÉRÜNK MINDEN KEDVES RÉSZTVEVŐT, HOGY TEKINTETTEL ARRA, HOGY A RAJTINDÍTÁSOK A HOSSZABB TÁVOK ESETÉBEN KORÁBBI IDŐPONTBAN VANNAK A RAJTSZÁMÁTVÉTELT ENNEK MEGFELELŐEN ÜTEMEZZE.

Kérünk Mindenkit, hogy annak érdekében, hogy a rajtszámok átvételét és a nevezési díjak megfizetését mind gördülékenyebbé tegyük, lehetősége szerint a fenti időpontokban legyen kedves a rajtszámokat átvenni és a nevezési díjat befizetni. A nevezési díjak befizetése készpénzes fizetéssel lehetséges. A nevezési díj befizetéséről – a befizetéssel egyidejűleg – a versenyzők kérésre számlát állítunk ki.

Nevezés és rajtszámok

Nevezés rögzítése  MINDEN MEGHIRDETETT távon, minden indulónak egyaránt szükséges! A csapatban nevezőknek a csapat minden tagjának külön kell a nevezést rögzíteni feltüntetve a választott versenytávot és a csapatnevet. A nevezés a legrövidebb távon az 500 m Mini távon is szükséges. A részvétel a 2018. április 28-án induló összes távon ingyenes.

ÚJDONSÁG! Rajtszámot minden induló kap! 
A második napon – 04.29. – minden induló táv esetében becenevet/csapatnevet tudunk feltüntetni a rajtszámokon!   FONTOS!Az egyéni indulók esetében BECENEVET, a csapatok nevezése esetén a CSAPATNEVET kérjük beírni. Ezzel tudunk Benneteket azonosítani! Abban az esetben, ahol egyéni induló nem jelölt meg becenevet, ott a rajtszámon a keresztnév szerepel majd. A szombati nap – 04.28. – távjain indulók – 500 m, 2017 m, 3,5 km, Nordic Walking 3,5 km, 5,5 km -sorszámozott rajtszámot kapnak.

Időmérés az április 29-én induló távokon lesz, amely a rajtszámra rögzített egyszer használható EvoTag jeladó rendszerrel történik. A váltók esetében minden csapattag külön rajtszámot kap /1/2/3 jelöléssel.

A rajtszám csomag tartalmazza: a rajtszámot ill. az időmérő chip-el ellátott rajtszámot és a rajtszám rögzítésére alkalmas 4 db biztosítótűt.

Díjazásban azok a futók részesülhetnek, akik a rajtszámukat magukon viselik.

A nevezési díjat a rajtszám csomag átvételekor kell készpénzben megfizetni, amely résztvevőnként az alábbiak szerint alakul:

nevezési díjak
500 m 2018 m 3.5 km 5.5 km nordic walking 3,5 km 7 km 10.5 km félmaraton egyéni félmaraton csapatban / fő
ingyenes ingyenes ingyenes ingyenes ingyenes 1000 ft / fő 1500 ft / fő 2500 ft / fő 2000 ft / fő

Rajtszám és részvétel a csapatok részére:

A félmaratoni távra 2 és 3 fős csapatok nevezése lehetséges. A csapatok minden tagja egyéni rajtszámot kap, amelyet minden tag rögzíteni tud magán. A váltás a kijelölt váltózónában lehetséges, a futókapun való áthaladást követően. Tekintettel arra, hogy az időmérő jeladó a rajtszámon lesz rögzítve a váltózónában a csapattagoknak az időmérő chip-et egymásnak nem szükséges átadni. Ugyanazzal a számú rajtszámmal a pályán egyidejűleg többen nem tartózkodhatnak. A verseny 6 körös, a táv a két és három fős csapatok esetében körönként tetszőlegesen felosztható. A csapat tagok a verseny során egyszer futhatnak.

Szolgáltatásaink

 • részvétel a versenyen
 • egyedi érem
 • frissítés a pályán
 • frissítés a célban
 • orvosi szolgálat
 • biztosított útvonal
 • a versenyhez kapcsolódó egyéb programok
 • chip-es időmérés (7 km és félmaratoni távon)
 • rajtszám (7 km és félmaratoni távon)
 • befutócsomag (félmaratoni távon)
 • egészségügyi szűrések

Frissítés

 • Frissítés a 7 km-es, 10.5 km-es, és félmaratoni távokon 1 körben 2 alkalommal
 • Frissítés az összes egyéb táv esetében a befutónál

A frissítőállomásoknál keletkezik gyakran a legnagyobb torlódás. A futóversenyen is tartsátok be az alapvető illemszabályokat, várjátok ki, hogy sorra kerüljetek és figyeljetek arra, hogy gyakran a távoli végen vannak kevesebben. Ne vegyetek el többet, mint amire szükség van. Célba érkezéskor is frissítéssel várunk Benneteket!

Bemelegítés

A versenyközpontban közvetlenül a rajtnál közös bemelegítés lesz a rajt időpontját megelőző 15 percben.

Szűrővizsgálat, tanácsadás: csak április 28-án

A Szent Margit Rendelő Intézet Egészségkörútjának alkalmából a helyszínen ingyenes szűrővizsgálatokat tart: In-Body testösszetétel mérés, táplálkozási tanácsadás, vérnyomás-pulzusmérés, CO-COPD mérés, számítógépes talpvizsgálat

Öltöző, WC

A versenyközpontban felállított sátorban lesz lehetőség az átöltözésre, és a ruhatár igénybevételére. A helyszínen mobil WC-k lesznek felállítva. Figyelem! Értékmegőrzést nem tudunk biztosítani!

Verseny helyszínének megközelítése

A Szentlélek térről 34-es, vagy 134-es busszal, a versenyközpont a Pünkösdfürdő megállótól 2-300 m-re a parton található. Tájékozódhattok a fenti Google térképen.

Parkolás

Környező utcákban a szabad helyek függvényében lehetséges.

Szintidő

A félmaratoni távon 3 óra a szintidő, a versenyszámon a nettó időt mérjük, az utolsó elrajtoló rajtidejéhez igazodva. Aki szintidő után érne be, az a célterületre nem léphet, eredményét nem tudjuk regisztrálni.

Időmérés

A verseny félmaratoni távján chipes nettó időmérés történik. Az időmérés a rajtszámra rögzített egyszer használható EvoTag jeladó rendszerrel történik, amely egy csomagban átvehető, a borítékon szerepelni fog a részletes használati utasítás. A rajtszámot nem lehet félbehajtani, letakarni, és semmilyen ruhadarabot rávenni. Viseld azt a mellkasodon, jól láthatóan a legfelső ruha rétegen. Gondoskodj róla, hogy a rajtszám helyesen legyen felerősítve, biztosítótűk a rajtszám csomagban lesznek találhatóak. A rajtszámok és chipek névre szólóak, ezért azt tilos elcserélni más versenyzővel! Kérjük az éppen nem versenyző futókat, hogy ne tartózkodjanak az időmérő pont közelében.

Kilométerjelzők

Minden egyes kilométert egy két méter magasan elhelyezett táblával jelölünk az útvonalon, melyen az adott kilométer száma látható. Így minden résztvevő versenyzőnk ellenőrizheti magát, hogy a felkészülésének és erőnlétének megfelelő iramban teljesítse a távot.