versenykiírás

Óbudai Futófesztivál 2019

Rendezvény időpontja: 2019. április 27.
Kapcsolatfelvétel: regisztracio@obudasport.hu
Nevezési határidő: Minden futamra 2019.04.23. éjfélig

Versenyközpont nyitása 2019. április 27-én 8.00 óra

rajtidőpontok – 2019. április 27.
9:00 500 m Mini futam
9:45 Családi futam 3.5  km  / Nordic walking
11:00 7 km futam
11:00 10,5 km
11:00 félmaraton, félmaraton váltó 21097.5 m

Távok

A Mini távon – az 500 m-en – csak 10 éves kor alatti gyerekek jelentkezését várjuk. Óvodás korú gyermekeket a Mini távon egy szülő kísérhet. Kérjük a korhatár figyelembe vételét, mert a cél az, hogy ezen a távon valóban óvodás – kisiskolás korú gyermekeknek adjunk lehetőséget. A rövidebb távok kedvelőinek, a kezdőknek, a kicsiknek és az idősebbeknek a Családi futamot ajánljuk, ahol babakocsival is elindulhatsz! 🙂 A 3,5 km távon a nevezések rögzítésének nincs alsó határa, 10 éves kor alatti gyermeknek szülői kíséret szükséges!   Aki nagyobb kihívást érez magában, rendszeresen fut, indulhat a hosszabb távokon. Nevezni több távra is lehetséges. Ha indultatok a Családi futamon egy kis szusszanás: Apa és Anya elindulhat a hosszabb távokon is.

Korhatár a félmaratonra: csak azok jelentkezését tudjuk érvényesnek tekinteni, akik a verseny időpontjáig 16. életévüket betöltik, azaz 2003. április 27. előtt (vagy aznap :)) születtek!

Nevezés és rajtszámok

Nevezés rögzítése  MINDEN MEGHIRDETETT távon, minden indulónak egyaránt szükséges! Az 500 m távon csak a gyermekeknek szükséges a nevezés rögzítése, kísérő szülőnek nem. Az 500 m, 3,5 km és a Nordic Walking távjain indulók sorszámozott rajtszámot kapnak. Az időmért távokon egyedi rajtszám készül, ezért a 7 km, 10,5 km a félmaraton és félmaraton váltó számban  az egyéni indulók esetében BECENEVET, a csapatok nevezése esetén a CSAPATNEVET kérjük beírni. 

FONTOS! A csapatban nevezőknek a csapat minden tagjának külön kell a nevezést rögzíteni.  Ezzel tudunk Benneteket azonosítani! Abban az esetben, ahol egyéni induló nem jelölt meg becenevet, ott a rajtszámon a keresztnév fog szerepelni.

Nevezés itt az oldalon a NEVEZÉS menüpontban!

Időmérés

A verseny időmért távjain chipes nettó időmérés történik. Az időmérés a rajtszámra rögzített egyszer használható EvoTag jeladó rendszerrel történik, amely névre és csapatnévre szólóan csomagban vehető át. A rajtszámot nem lehet félbehajtani, letakarni, és semmilyen ruhadarabot rávenni. Viseld azt a mellkasodon, jól láthatóan a legfelső ruha rétegen. Gondoskodj róla, hogy a rajtszám helyesen legyen felerősítve, biztosítótűk a rajtszám csomagban lesznek találhatóak. A rajtszámok és chipek névre szólóak, ezért azt tilos elcserélni más versenyzővel! Kérjük az éppen nem versenyző futókat, hogy ne tartózkodjanak az időmérő pont közelében.

Időmérés a 7 km, 10,5 km a félmaraton és félmaraton váltó távokon lesz. A váltók esetében minden csapattag külön rajtszámot kap /1/2/3 jelöléssel.

A rajtszám csomag tartalmazza: az időmérő chip-el ellátott rajtszámot és annak rögzítésére alkalmas 4 db biztosítótűt. A borítékon a részletes használati utasítás is megtalálható.

Díjazásban azok a futók részesülhetnek, akik a rajtszámukat magukon viselik.

Szintidő

A félmaratoni távon 3 óra a szintidő, a versenyszámon a nettó időt mérjük, az utolsó elrajtoló rajtidejéhez igazodva. Aki szintidő után érne be, az a célterületre nem léphet, eredményét nem tudjuk regisztrálni.

Nevezési határidő

Minden futamra 2019.04.23. éjfélig

A nevezési lap kitöltésével és aláírásával, illetve az online nevezéssel a versenyző elfogadja a versenyszabályzat feltételeit. Az indulók elfogadják, hogy a versenyből kizárásra kerül, aki a nevezési lapot nem a valóságnak megfelelő adatokkal töltötte ki.

Rajtszámcsomagok átvétele és a nevezési díj megfizetése

Azon nevezőink számára, akik 2019.04.14-ig rögzítették nevezésüket a rajtszámok és rajtszám-csomagok átvételre a versenyt megelőzően irodánk meghosszabbított nyitva tartásával biztosítunk lehetőséget. 2019. április 23 – 26. között kedd, szerda, csütörtök és pénteki napokon reggel 8:30 h és délután 18.00 h között. Pontos cím: 1037 Budapest, Laborc u 2. (térkép itt

Azok a nevezők, akik 2019.04.14. után rögzítik nevezésüket a rajtszámaikat a verseny helyszínén az erre kijelölt sátorban tudják átvenni. 

Kérünk Mindenkit, hogy annak érdekében, hogy a rajtszámok átvételét és a nevezési díjak megfizetését mind gördülékenyebbé tegyük, lehetősége szerint a fenti időpontokban legyen kedves a rajtszámokat átvenni és a nevezési díjat befizetni. A nevezési díjak befizetése készpénzes fizetéssel lehetséges. A nevezési díj befizetéséről – a befizetéssel egyidejűleg – a versenyzők kérésre számlát állítunk ki.

Helyszíni átvétel: 2019. április 27-én szombaton az alábbi időpontokban

 • Mini futam: rajtszámátvétel lezárása 8.45
 • 3.5 km-es Családi futam/Nordic walking: rajtszámátvétel lezárása 9.15
 • 7 km-es táv: rajtszámátvétel lezárása 10.30
 • 10.5 km -es táv: rajtszámátvétel lezárása 10.30
 • Félmaraton egyéni és csapat:  rajtszámátvétel lezárása 10.30

FIGYELEM! Helyszíni nevezés nincs!

KÉRÜNK MINDEN KEDVES RÉSZTVEVŐT, HOGY TEKINTETTEL ARRA, HOGY A RAJTINDÍTÁSOK A HOSSZABB TÁVOK ESETÉBEN KORÁBBI IDŐPONTBAN VANNAK A RAJTSZÁMÁTVÉTELT ENNEK MEGFELELŐEN ÜTEMEZZE. HAGYJUNK ELÉG IDŐT A KÉNYELMES ÜGYINTÉZÉSRE!

A nevezési díjat a rajtszám csomag átvételekor kell készpénzben megfizetni, amely résztvevőnként az alábbiak szerint alakul:

nevezési díjak
500 m 3.5 km nordic walking 3,5 km 7 km 10.5 km félmaraton egyéni félmaraton csapatban / fő
ingyenes ingyenes ingyenes 1000 ft / fő 1500 ft / fő 2500 ft / fő 2000 ft / fő

Rajtszám és részvétel a csapatok részére:

FUTÁS VÁLTÓBOTTAL!  A félmaratoni távra 2 és 3 fős férfi, női és vegyes csapatok nevezése lehetséges. A csapatok minden tagja egyéni rajtszámot kap, amelyet minden tag rögzíteni tud magán. A váltás a kijelölt váltózónában lehetséges, a futókapun való áthaladást követően. Az időmérő jeladó váltóboton lesz rögzítve a váltózónában a csapattagoknak a váltóbotot szükséges egymásnak átadni. Ugyanazzal a számú rajtszámmal a pályán egyidejűleg többen nem tartózkodhatnak. A verseny 6 körös, a táv a két és három fős csapatok esetében körönként tetszőlegesen felosztható. A csapat tagok a verseny során egy alkalommal futhatnak.

Szolgáltatásaink

 • részvétel a versenyen
 • egyedi érem
 • frissítés a pályán
 • frissítés a célban
 • orvosi szolgálat
 • biztosított útvonal
 • chip-es időmérés (7 km, 10,5 km és félmaratoni egyéni és váltó távokon)
 • rajtszám (minden távon)
 • befutóajándék
 • egészségügyi szűrések

Frissítés

 • Frissítés a 7 km-es, 10.5 km-es, és félmaratoni távokon 1 körben 2 alkalommal
 • Frissítés az 500 m és 3,5 km távok esetében a befutónál

A frissítőállomásoknál keletkezik gyakran a legnagyobb torlódás. A futóversenyen is tartsátok be az alapvető illemszabályokat, várjátok ki, hogy sorra kerüljetek és figyeljetek arra, hogy gyakran a távoli végen vannak kevesebben. Ne vegyetek el többet, mint amire szükség van. Célba érkezéskor is frissítéssel várunk Benneteket!

Bemelegítés

A versenyközpontban közvetlenül a rajtnál közös bemelegítés lesz a rajt időpontját megelőző 15 percben.

Szűrővizsgálat és tanácsadás:

A Szent Margit Rendelő Intézet Egészségkörútjának alkalmából a helyszínen ingyenes szűrővizsgálatokat tart: In-Body testösszetétel mérés, táplálkozási tanácsadás, vérnyomás-pulzusmérés, CO-COPD mérés

Öltöző, WC

A versenyközpontban felállított sátorban lesz lehetőség az átöltözésre, és a ruhatár igénybevételére. A helyszínen mobil WC-k lesznek felállítva. Figyelem! Értékmegőrzést nem tudunk biztosítani!

Verseny helyszínének megközelítése/Parkolás

Kérünk Benneteket, hogy akinek lehetősége engedi gyalogosan/tömegközlekedéssel, vagy kerékpárral érkezzen. A tömegközlekedés lehetőségéről a fenti Google térképen tájékozódhattok.

Megközelítés a K-Híd felől: A hídon gyalogosan vagy kerékpárral lehet közlekedni.  Aki kerékpárral érkezik a K-hídon tud behajtani. Követve az útjelzéseket a hídon áthaladva a jobbra eső betonozott parkolóterületen biztosítunk kerékárok tárolására alkalmas helyet.

Megközelítés a H-híd felől: A versenyre gépkocsival érkezők az Óbudai-szigetre a H-Hídon hajthatnak be. Követve az úttereléseket az arra kijelölt helyszíneken parkolhatnak. Innen a versenyközpont gyalogosan közelíthető meg.

Kilométerjelzők

Minden egyes kilométert egy két méter magasan elhelyezett táblával jelölünk az útvonalon, melyen az adott kilométer száma látható. Így minden résztvevő versenyzőnk ellenőrizheti magát, hogy a felkészülésének és erőnlétének megfelelő iramban teljesítse a távot.