versenykiírás

Óbudai Futófesztivál 2019

Rendezvény időpontja: 2019. április 27.
Kapcsolatfelvétel: regisztracio@obudasport.hu
Nevezési határidő: Minden futamra 2019.04.23. éjfélig

Versenyközpont nyitása 2019. április 27-én 8.00 óra

rajtidőpontok – 2019. április 27.
9:00 500 m Mini futam
9:45 Családi futam 3.5  km  / Nordic walking
11:00 7 km futam
11:00 10,5 km
11:00 félmaraton, félmaraton váltó 21097.5 m

Távok

A Mini távon – az 500 m-en – csak 10 éves kor alatti gyerekek jelentkezését várjuk. Óvodás korú gyermekeket a Mini távon egy szülő kísérhet. Kérjük a korhatár figyelembe vételét, mert a cél az, hogy ezen a távon valóban óvodás – kisiskolás korú gyermekeknek adjunk lehetőséget. A rövidebb távok kedvelőinek, a kezdőknek, a kicsiknek és az idősebbeknek a Családi futamot ajánljuk, ahol babakocsival is elindulhatsz! 🙂 A 3,5 km távon a nevezések rögzítésének nincs alsó határa, 10 éves kor alatti gyermeknek szülői kíséret szükséges!   Aki nagyobb kihívást érez magában, rendszeresen fut, indulhat a hosszabb távokon. Nevezni több távra is lehetséges. Ha indultatok a Családi futamon egy kis szusszanás: Apa és Anya elindulhat a hosszabb távokon is.

Korhatár a félmaratonra: csak azok jelentkezését tudjuk érvényesnek tekinteni, akik a verseny időpontjáig 16. életévüket betöltik, azaz 2003. április 27. előtt (vagy aznap :)) születtek!

Nevezés és rajtszámok

Nevezés rögzítése  MINDEN MEGHIRDETETT távon, minden indulónak egyaránt szükséges! Az 500 m, 3,5 km és a Nordic Walking távjain indulók sorszámozott rajtszámot kapnak. Az időmért távokon egyedi rajtszám készül, ezért a 7 km, 10,5 km a félmaraton és félmaraton váltó számban  az egyéni indulók esetében BECENEVET, a csapatok nevezése esetén a CSAPATNEVET kérjük beírni. 

FONTOS! A csapatban nevezőknek a csapat minden tagjának külön kell a nevezést rögzíteni.  Ezzel tudunk Benneteket azonosítani! Abban az esetben, ahol egyéni induló nem jelölt meg becenevet, ott a rajtszámon a keresztnév fog szerepelni.

Nevezés itt az oldalon a NEVEZÉS menüpontban!

Időmérés

A verseny időmért távjain chipes nettó időmérés történik. Az időmérés a rajtszámra rögzített egyszer használható EvoTag jeladó rendszerrel történik, amely névre és csapatnévre szólóan csomagban vehető át. A rajtszámot nem lehet félbehajtani, letakarni, és semmilyen ruhadarabot rávenni. Viseld azt a mellkasodon, jól láthatóan a legfelső ruha rétegen. Gondoskodj róla, hogy a rajtszám helyesen legyen felerősítve, biztosítótűk a rajtszám csomagban lesznek találhatóak. A rajtszámok és chipek névre szólóak, ezért azt tilos elcserélni más versenyzővel! Kérjük az éppen nem versenyző futókat, hogy ne tartózkodjanak az időmérő pont közelében.

Időmérés a 7 km, 10,5 km a félmaraton és félmaraton váltó távokon lesz. A váltók esetében minden csapattag külön rajtszámot kap /1/2/3 jelöléssel.

A rajtszám csomag tartalmazza: az időmérő chip-el ellátott rajtszámot és annak rögzítésére alkalmas 4 db biztosítótűt. A borítékon a részletes használati utasítás is megtalálható.

Díjazásban azok a futók részesülhetnek, akik a rajtszámukat magukon viselik.

Szintidő

A félmaratoni távon 3 óra a szintidő, a versenyszámon a nettó időt mérjük, az utolsó elrajtoló rajtidejéhez igazodva. Aki szintidő után érne be, az a célterületre nem léphet, eredményét nem tudjuk regisztrálni.

Nevezési határidő

Minden futamra 2019.04.23. éjfélig

A nevezési lap kitöltésével és aláírásával, illetve az online nevezéssel a versenyző elfogadja a versenyszabályzat feltételeit. Az indulók elfogadják, hogy a versenyből kizárásra kerül, aki a nevezési lapot nem a valóságnak megfelelő adatokkal töltötte ki.

Rajtszámcsomagok átvétele és a nevezési díj megfizetése

A rajtszámok és rajtszám-csomagok átvételre a versenyt megelőzően irodánk meghosszabbított nyitva tartásával biztosítunk lehetőséget 2019. április 23 – 26. között kedd, szerda, csütörtök és pénteki napokon reggel 8:30 h és délután 18.00 h között. Pontos cím: 1037 Budapest, Laborc u 2. (térkép itt)

Kérünk Mindenkit, hogy annak érdekében, hogy a rajtszámok átvételét és a nevezési díjak megfizetését mind gördülékenyebbé tegyük, lehetősége szerint a fenti időpontokban legyen kedves a rajtszámokat átvenni és a nevezési díjat befizetni. A nevezési díjak befizetése készpénzes fizetéssel lehetséges. A nevezési díj befizetéséről – a befizetéssel egyidejűleg – a versenyzők kérésre számlát állítunk ki.

Abban az esetben, ha a megjelölt időpontban a rajtszám csomag nem kerül átvételre, a verseny helyszínén is lehetőséget biztosítunk, az erre kijelölt sátorban az alábbiak szerint:

2018. április 27-én szombaton az alábbi időpontokban

 • Mini futam: rajtszámátvétel lezárása 8.45
 • 3.5 km-es Családi futam/Nordic walking: rajtszámátvétel lezárása 9.15
 • 7 km-es táv: rajtszámátvétel lezárása 10.30
 • 10.5 km -es táv: rajtszámátvétel lezárása 10.30
 • Félmaraton egyéni és csapat:  rajtszámátvétel lezárása 10.30

FIGYELEM! Helyszíni nevezés nincs!

KÉRÜNK MINDEN KEDVES RÉSZTVEVŐT, HOGY TEKINTETTEL ARRA, HOGY A RAJTINDÍTÁSOK A HOSSZABB TÁVOK ESETÉBEN KORÁBBI IDŐPONTBAN VANNAK A RAJTSZÁMÁTVÉTELT ENNEK MEGFELELŐEN ÜTEMEZZE. HAGYJUNK ELÉG IDŐT A KÉNYELMES ÜGYINTÉZÉSRE!

A nevezési díjat a rajtszám csomag átvételekor kell készpénzben megfizetni, amely résztvevőnként az alábbiak szerint alakul:

nevezési díjak
500 m 3.5 km nordic walking 3,5 km 7 km 10.5 km félmaraton egyéni félmaraton csapatban / fő
ingyenes ingyenes ingyenes 1000 ft / fő 1500 ft / fő 2500 ft / fő 2000 ft / fő

Rajtszám és részvétel a csapatok részére:

A félmaratoni távra 2 és 3 fős csapatok nevezése lehetséges. A csapatok minden tagja egyéni rajtszámot kap, amelyet minden tag rögzíteni tud magán. A váltás a kijelölt váltózónában lehetséges, a futókapun való áthaladást követően. Tekintettel arra, hogy az időmérő jeladó a rajtszámon lesz rögzítve a váltózónában a csapattagoknak az időmérő chip-et egymásnak nem szükséges átadni. Ugyanazzal a számú rajtszámmal a pályán egyidejűleg többen nem tartózkodhatnak. A verseny 6 körös, a táv a két és három fős csapatok esetében körönként tetszőlegesen felosztható. A csapat tagok a verseny során egy alaklommal futhatnak.

Szolgáltatásaink

 • részvétel a versenyen
 • egyedi érem
 • frissítés a pályán
 • frissítés a célban
 • orvosi szolgálat
 • biztosított útvonal
 • chip-es időmérés (7 km, 10,5 km és félmaratoni egyéni és váltó távokon)
 • rajtszám (minden távon)
 • befutóajándék
 • egészségügyi szűrések

Frissítés

 • Frissítés a 7 km-es, 10.5 km-es, és félmaratoni távokon 1 körben 2 alkalommal
 • Frissítés az 500 m és 3,5 km távok esetében a befutónál

A frissítőállomásoknál keletkezik gyakran a legnagyobb torlódás. A futóversenyen is tartsátok be az alapvető illemszabályokat, várjátok ki, hogy sorra kerüljetek és figyeljetek arra, hogy gyakran a távoli végen vannak kevesebben. Ne vegyetek el többet, mint amire szükség van. Célba érkezéskor is frissítéssel várunk Benneteket!

Bemelegítés

A versenyközpontban közvetlenül a rajtnál közös bemelegítés lesz a rajt időpontját megelőző 15 percben.

Szűrővizsgálat és tanácsadás:

A Szent Margit Rendelő Intézet Egészségkörútjának alkalmából a helyszínen ingyenes szűrővizsgálatokat tart: In-Body testösszetétel mérés, táplálkozási tanácsadás, vérnyomás-pulzusmérés, CO-COPD mérés

Öltöző, WC

A versenyközpontban felállított sátorban lesz lehetőség az átöltözésre, és a ruhatár igénybevételére. A helyszínen mobil WC-k lesznek felállítva. Figyelem! Értékmegőrzést nem tudunk biztosítani!

Verseny helyszínének megközelítése

Tömegközlekedés lehetőségéről a fenti Google térképen tájékozódhattok.

Parkolás

További információk következnek…

Kilométerjelzők

Minden egyes kilométert egy két méter magasan elhelyezett táblával jelölünk az útvonalon, melyen az adott kilométer száma látható. Így minden résztvevő versenyzőnk ellenőrizheti magát, hogy a felkészülésének és erőnlétének megfelelő iramban teljesítse a távot.