küldetés

A verseny fővédnöke: Rédli András olimpiai bronzérmes, világ- és Európa-bajnok magyar párbajtőrvívó, aki óbudai lévén és a sport elkötelezett híveként, támogatójaként szívesen vállalta, hogy képviseli az eseménysorozat által képviselt célokat. Fiatalos lendületével az óbudai lakosok a rendezvényen is találkozhatnak.

A verseny védnöke: Bús Balázs Óbuda – Békásmegyer polgármestere

A helyszín változatlanul a Duna-parton immár hetedik alkalommal ad otthont a rendezvényünknek. Évről évre április utolsó hétvégéjén jelentkezünk a méltán közkedvelt rendezvényünkkel. Szeretnénk, hogy a résztvevők érdeklődők visszatérően mindig számíthassanak rendezvényünkre, célunk, hogy a helyi és környező térségek futóköreit erősítsük, részvételre ösztönözzünk egyént és csapatot egyaránt. A tavasz beköszöntével a futás az egyik legalkalmasabb sportág, amellyel formába hozhatjuk magunkat és megmozgathatjuk testünket, lelkünket egyaránt.

Továbbra is kétnapos az Óbudai Futófesztivál!

Kedves Futók! Immár harmadik éve, hogy az Óbudai Futófesztivált két nap rendezzük meg. Köszönjük Nektek, hogy kitartó érdeklődésetek és lendületetek ezt lehetővé teszi. Nagyon intenzív a családi érdeklődés, sokan családilag és egyénileg is rajthoz állnak, választva akár a hosszabb távokat, így sokak számára valóban egy hétvégi programmá nőtte ki magát rendezvényünk. Jelen évben is az elmúlt évek gyakorlatához hasonlóan az időmért távokat a második napra helyezzük. 2018-ban visszaállítjuk a 7 km-es távot, amelyen szintén időmérést fogunk végezni. Szándékunk, hogy Mindenki rajthoz tudjon állni, szülők együtt tudjanak futni gyermekeikkel, mert a közös sportolás és a mozgás rendkívül nagy élményt nyújt gyerekeknek és szüleiknek egyaránt. Egyúttal további kihívást érezve magukban kényelmesen el tudjanak indulni a hosszabb távokon. A futók kezdeményezésére a hosszabb távokon is korábbi rajtot biztosítunk. Szeretnénk ezzel is elősegíteni, hogy mind többen tudjanak a rajthoz állni és mindenki megtalálja a számára legalkalmasabb távot. A gyermekek miatt nagyon fontosak az ilyen irányú megmozdulások, hiszen szellemileg nagy terhelést kapnak, ezért az iskolán kívüli a családdal együtt végezhető sporttevékenységnek igen nagy szerepe van.

Rendezvényünk szombati napján 04.28-án célunk a családokat az esemény középpontjába állítani, ekkora írjuk ki a családi távokat, majd ezt követi a 04.29., ahol a hosszabb távok megtételére lesz lehetőség, minden távon időméréssel. Sikere van a csapatfutásnak! Csapatban is lehet nevezni! A félmaratoni táv megtételére 2-3 fős csapatok jelentkezését várjuk!

A rendezvényeken nem kiemelten a sportteljesítményt helyezzük előtérbe, hanem mind inkább a részvétel fontosságát hangsúlyozzuk. A fő cél, hogy kikapcsolódást nyújtsunk, hogy minden résztvevőnk jól érezze magát.  Szeretnénk, hogy minél több kerületi lakost hozzunk mozgásba sporteseményeinken!

Legyen a mozgás a hobbink, ha sportolunk testünk egészséges lesz, fittek leszünk, hozzájárulunk lelki egyensúlyunk fenntartásához. További részletekről a versenykiírásban tájékozódhatsz! Váljon a futás is a szabadidő hasznos eltöltésének eszközévé!