küldetés

A verseny fővédnöke: Rédli András olimpiai bronzérmes, világ- és Európa-bajnok magyar párbajtőrvívó, aki óbudai lévén és a sport elkötelezett híveként, támogatójaként szívesen vállalta, hogy képviseli az eseménysorozat által képviselt célokat. Fiatalos lendületével az óbudai lakosok a rendezvényen is találkozhatnak.

A verseny védnöke: Bús Balázs Óbuda – Békásmegyer polgármestere

Rendezvényünk ebben az évben új helyszínen jelentkezik! Idén az Óbudai  Hajógyári-szigeten várjuk a lelkes futni vágyókat! Az időpont változatlan, évről évre április utolsó hétvégéjén jelentkezünk a méltán közkedvelt rendezvényünkkel. Szeretnénk, hogy a résztvevők érdeklődők visszatérően mindig számíthassanak a már biztosan tervezhető sporteseményre. Célunk, hogy a helyi és környező térségek futóköreit erősítsük, részvételre ösztönözzünk egyént és csapatot egyaránt. A tavasz beköszöntével a futás az egyik legalkalmasabb sportág, amellyel formába hozhatjuk magunkat és megmozgathatjuk testünket, lelkünket egyaránt.

Kedves Futók! Köszönjük Nektek, hogy kitartó érdeklődésetek és lendületetek ezt lehetővé teszi. Nagyon intenzív a családi érdeklődés, sokan családilag és egyénileg is rajthoz állnak, választva akár a hosszabb távokat, így sokak számára valóban egy hétvégi programmá nőtte ki magát rendezvényünk.  Szándékunk, hogy Mindenki rajthoz tudjon állni, szülők együtt tudjanak futni gyermekeikkel, mert a közös sportolás és a mozgás rendkívül nagy élményt nyújt gyerekeknek és szüleiknek egyaránt.  A futók kezdeményezésére a hosszabb távokon is korábbi rajtot biztosítunk. Szeretnénk ezzel is elősegíteni, hogy mind többen tudjanak a rajthoz állni és mindenki megtalálja a számára legalkalmasabb távot. A rendezvényeken nem kiemelten a sportteljesítményt helyezzük előtérbe, hanem mind inkább a részvétel fontosságát hangsúlyozzuk. A fő cél, hogy kikapcsolódást nyújtsunk, hogy minden résztvevőnk jól érezze magát.  Szeretnénk, hogy minél több kerületi lakost hozzunk mozgásba sporteseményeinken!

Legyen a mozgás a hobbink, ha sportolunk testünk egészséges lesz, fittek leszünk, hozzájárulunk lelki egyensúlyunk fenntartásához. Váljon a futás is a szabadidő hasznos eltöltésének eszközévé!

További részletekről a versenykiírásban tájékozódhatsz!