Szabaidő, szeretem: Jótékonysági akció a Magyar Hospice Alapítvány részére

A Szabadidő, szeretem Sportrendezvény sorozat jótékonysági akciója során ebben az évben a Magyar Hospice Alapítványt támogatja. Sportrendezvényeinken minden kedves résztvevőnknek lehetősége nyílik a szervezet támogatására. Tevékenységük nagyon sokrétű: foglalkoznak otthoni ápolással, intézeti ellátással és pszichológiai támogatással.
Mottójuk: A hospice nem arról szól, hogy véget ér az élet, hanem arról, hogy még tart.

 


Jelképük a nárcisz.
A tavasz egyik első hírnöke sokoldalúbb virág, mint hinné: több mint tízezer fajtája létezik az aranysárgától a pinkig, a szolidtól az illatosig. Kínában a holdújév alkalmából ajándékozzák egymásnak, mert úgy tartják, szerencsét hoz, Franciaországban pedig a remény szimbóluma. Mindemellett a nárcisz már évtizedek óta a rák elleni küzdelem és a hospice mozgalom nemzetközi jelképe is. Minden tavasszal sok-sok ember tűzi ki ezt az apró virágot Angliában, Lengyelországban és Magyarországon is, mert fontosnak tartják, hogy támogassák a már nem gyógyítható daganatos betegek szeretetteljes és szakszerű ápolását
Alapítványuk tevékenysége a nem gyógyítható daganatos betegek egyénre szabott térítésmentes ápolása, fájdalomcsillapítása, a méltóságuk utolsó pillanatig való megőrzése és a családok lelki támogatása. A legmagasabb egészségügyi szakmai színvonalon biztosítják a hozzájuk fordulók ellátását. A Budapest Hospice Háznak helyet adó Kenyeres utcai ingatlant 2000-ben bocsátotta rendelkezésünkre. Az Alapítvány a III. kerületi Önkormányzat által rendelkezésre bocsátott Kenyeres utcai ingatlanban működik, itt hozták létre 10 ágyas kiskórházi fekvőbeteg részlegüket is.
Az egészségügyi feladatok ellátásán túl, a kezdetektől kiemelt fontosságú számunkra a társadalmi szemléletformálás, felelősségvállalás. Eseményeikkel, kampányainkkal más látószögből közelítik meg a mindannyiunkat érintő kérdéseket: az egymással való törődés, odafordulás, az életvégi méltóság fontosságát. Edukációs programokon a III. kerület iskolák, óvodák is szép számmal vesznek részt. Hisszük, hogy minden emberben ott van a jószándék, a másokért való tenni akarás igénye, csak meg kell találni a hozzávezető utat!
A támogatásokat beteg felnőttek és gyermekek otthon ápolására fordítják.