versenykiírás

Óbudai Futófesztivál 2017

Rendezvény időpontja: 2017. április 22-23.
2017. április 22. Családi futónap
2017. április 23. Futamok a kilométer szerelmeseinek

Versenyközpont nyitása 2017. április 22-én 8.00
Versenyközpont nyitása 2017. április 23-án 7.00

rajtidőpontok – 2017. 04. 22.
9:30 500 m Mini futam
10:30 2017 m Családi futam
11:30 3.5  km futam / Nordic walking
12:30 5.5 km futam
rajtidőpontok – 2017. 04. 23.
8:30 10500 m
10:30 félmaraton, félmaraton váltó 21097.5 m

Távok

A Mini távon – az 500 m-en – csak 10 éves kor alatti gyerekek jelentkezését várjuk. Óvodás korú gyermekeket a Mini távon egy szülő kísérhet. Nevezést ezen a távon nem szükséges rögzíteni, de kérjük a korhatár figyelembe vételét, mert a cél az, hogy ezen a távon valóban óvodás korú gyermekeknek adjunk lehetőséget.  A 2017 m távon a nevezések rögzítésének nincs alsó határa, 10 éves kor alatti gyermeknek szülői kíséret szükséges!  A rövidebb távok kedvelőinek, a kezdőknek, a kicsiknek és az idősebbeknek a 2017 méteres futást ajánljuk, ahol babakocsival is elindulhatsz! 🙂 Aki nagyobb kihívást érez magában, rendszeresen fut indulhat a hosszabb távokon. A Futófesztivál első napján is megmérettetheted magadat! Kiváló lehetőséget nyújt erre a 3.5 km és 5.5 km távmegtétele. Ha indultatok a Családi futamon egy kis szusszanás  Apa és Anya elindulhat ezeken a távokon.

Korhatár a félmaratonra: csak azok jelentkezését tudjuk érvényesnek tekinteni, akik a verseny időpontjáig 16. életévüket betöltik, azaz 2001. április 23. előtt (vagy aznap :)) születtek!

Rajtszámcsomagok átvétele és a nevezési díj megfizetése

A rajtszámok és rajtszámcsomagok átvételre a verseny hetében irodánk meghosszabbított nyitva tartásával biztosítunk lehetőséget 2017. április 20 – 21. között csütörtök és pénteki napokon reggel 8:00 h és délután 18.00 h között. Pontos cím: 1037 Budapest, Laborc u 2.

Abban az esetben, ha a megjelölt időpontban a rajtszám csomag nem kerül átvételre, a verseny helyszínén lehetőséget biztosítunk, az erre kijelölt sátorban az alábbiak szerint:

 • 2017. április 22-én szombaton a versenynap teljes ideje alatt, azaz a versenyközpont nyitásától 8.00 – 14.00 óráig
  Mini futam rajtszámátvétel lezárása 9.00
  Családi futam rajtszámátvétel lezárása 10.00
  3.5 km-es futam/Nordic walking rajtszámátvétel lezárása 11.00
  5.5 km-es futam rajtszámátvétel lezárása 12.00
 • 2017. április 23-án vasárnap a versenyközpont nyitásától 7.00 órától
  10.5 km -es táv rajtszámátvétel lezárása 8.00
  Félmaraton egyéni és csapat  rajtszámátvétel lezárása 10.00

Az április 23-i futamok rajtszámai április 22-én is a fentiekben megjelölt időpontokban átvehetőek.

FIGYELEM! A nevezett táv rajtja előtt fél órával a rajtszámok felvételét lezárjuk. Helyszíni nevezés nincs!

KÉRÜNK MINDEN KEDVES RÉSZTVEVŐT, HOGY TEKINTETTEL ARRA, HOGY A RAJTINDÍTÁSOK A HOSSZABB TÁVOK ESETÉBEN KORÁBBI IDŐPONTBAN VANNAK A RAJTSZÁMÁTVÉTELT ENNEK MEGFELELŐEN ÜTEMEZZE.

Kérünk Mindenkit, hogy annak érdekében, hogy a rajtszámok átvételét és a nevezési díjak megfizetését mind gördülékenyebbé tegyük, lehetősége szerint a fenti időpontokban legyen kedves a rajtszámokat átvenni és a nevezési díjat befizetni. A nevezési díjak befizetése készpénzes fizetéssel lehetséges. A nevezési díj befizetéséről – a befizetéssel egyidejűleg – a versenyzők kérésre számlát állítunk ki. Abban az esetben, ha a megjelölt időpontban a rajtszám csomag nem kerül átvételre, a verseny helyszínén lehetőséget biztosítunk, az erre kijelölt sátorban.

Nevezés és rajtszámok

Nevezés rögzítése – kivételt képezően a Mini futamon induló gyermekeknek – MINDEN MEGHIRDETETT távon, minden indulónak egyaránt szükséges! A csapatban nevezőknek a csapat minden tagjának külön kell a nevezést rögzíteni feltüntetve a választott versenytávot és a csapatnevet. A legrövidebb távon az 500 m Mini távon a regisztráció nem szükséges. A részvétel a 2017. április 22-én induló összes távon ingyenes.

ÚJDONSÁG! Rajtszámot minden nevezett távon induló kap! 
Becenevet/Csapatnevet csak a 10.5 km-es távon egyéni valamint félmaratoni távon egyéni versenyzők és csapatok részére jelöljön meg! Csapatok nevezése esetén a csapatnevet kérjük beírni. Egyéb távon indulók – 2017 m, 3,5 m, 5,5 m -sorszámozott rajtszámot kapnak.

Időmérés az április 23-án induló távokon lesz, amely EvoChip cipőre rögzíthető jeladó rendszerrel történik. A váltók részére a chipek bokaszalaggal ellátva állnak rendelkezésre. A nevezési díjat a rajtszám csomag átvételekor kell készpénzben megfizetni, amely résztvevőnként az alábbiak szerint alakul:

nevezési díjak
500 m 2017 m 3.5 km 5.5 km nordic walking 10.5 km félmaraton egyéni félmaraton csapatban / fő
ingyenes ingyenes ingyenes ingyenes ingyenes 1000 ft / fő 2500 ft / fő 2000 ft / fő

Rajtszámok

Minden nevezett távon induló rajtszámot kap. Az április 22-i futamokon indulók, azaz a 2017 m Családi futamon, a 3.5 km futamon, Nordic Walking futamon, 5.5 km futamon résztvevők. A rajtszámok itt is tartalmazzák a 4 db rögzítésre alkalmas biztosítótűt.

Az időméréses távokon, azaz a 10.5 km és félmaraton és félmaraton váltó távokon a versenyző rajtszám csomagot kap, amely tartalmazza az időmérő chip-et, rajtszámot és a rajtszám rögzítésére alkalmas 4 db biztosítótűt.

Díjazásban azok a futók részesülhetnek, akik a rajtszámukat magukon viselik.

Rajtszám és részvétel a csapatok részére:

A félmaratoni távra 2 és 3 fős csapatok nevezése lehetséges. A csapatok minden tagja egyéni rajtszámot kap, amelyet minden tag rögzíteni tud magán. A váltás a kijelölt váltózónában lehetséges, a futókapun való áthaladást követően. Az időmérés a csapatok esetében bokaszalaggal ellátott EvoChip jeladóval történik. A váltózónában a csapattagoknak az időmérő chip-et egymásnak szükséges átadni. Ugyanazzal a számú rajtszámmal a pályán egyidejűleg többen nem tartózkodhatnak. A verseny 6 körös, a táv a két és három fős csapatok esetében körönként tetszőlegesen felosztható. A csapat tagok a verseny során egyszer futhatnak.

Szolgáltatásaink

 • részvétel a versenyen
 • egyedi érem
 • frissítés a pályán
 • frissítés a célban
 • orvosi szolgálat
 • biztosított útvonal
 • a versenyhez kapcsolódó egyéb programok
 • chip-es időmérés (7 km és félmaratoni távon)
 • rajtszám (7 km és félmaratoni távon)
 • befutócsomag (félmaratoni távon)
 • egészségügyi szűrések
 • masszázs

Frissítés

 • Frissítés a 10.5 km-es, és félmaratoni távokon 1 körben 2 alkalommal
 • Frissítés az összes egyéb táv esetében a befutónál

A frissítőállomásoknál keletkezik gyakran a legnagyobb torlódás. A futóversenyen is tartsák be az alapvető illemszabályokat, várják ki a sorukat és vegyék figyelembe, hogy gyakran a távoli végen vannak kevesebben. Ne vegyenek el többet, mint amire szükség van. Célba érkezéskor a frissítőállomáson, vízzel várjuk versenyzőinket!

Bemelegítés

A versenyközpontban közvetlenül a rajtnál közös bemelegítés lesz a rajt időpontját megelőző 15 percben.

Szűrővizsgálat, tanácsadás: csak április 22-én

A Szent Margit Rendelő Intézet a helyszínen ingyenes szűrővizsgálatokat tart.

In-Body testösszetétel mérés, táplálkozási tanácsadás, vérnyomás-pulzusmérés, CO-COPD mérés, számítógépes talpvizsgálat

Öltöző, WC

A versenyközpontban felállított sátorban lesz lehetőség az átöltözésre, és a ruhatár igénybevételére. A helyszínen mobil WC-k lesznek felállítva. Figyelem! Értékmegőrzést nem tudunk biztosítani!

Verseny helyszínének megközelítése

A Szentlélek térről 34-es, vagy 134-es busszal, a versenyközpont a Pünkösdfürdő megállótól 2-300 m-re a parton található. Tájékozódhattok a fenti Google térképen.

Parkolás

Környező utcákban a szabad helyek függvényében lehetséges.

Szintidő

A félmaratoni távon 3 óra a szintidő, a versenyszámon a nettó időt mérjük, az utolsó elrajtoló rajtidejéhez igazodva. Aki szintidő után érne be, az a célterületre nem léphet, eredményét nem tudjuk regisztrálni.

Időmérés

A verseny félmaratoni távján chipes nettó időmérés történik. Az időmérő chip és a rajtszám egy csomagban átvehető, a borítékon szerepelni fog a részletes használati utasítás. A rajtszámot nem lehet félbehajtani, letakarni, és semmilyen ruhadarabot rávenni. Viseld azt a mellkasodon, jól láthatóan a legfelső ruha rétegen. Gondoskodj róla, hogy a rajtszám helyesen legyen felerősítve, biztosítótűk a rajtszám csomagban lesznek találhatóak. A rajtszámok és chipek névre szólóak, ezért azt tilos elcserélni más versenyzővel! Kérjük az éppen nem versenyző futókat, hogy ne tartózkodjanak az időmérő pont közelében.

Kilométerjelzők

Minden egyes kilométert egy két méter magasan elhelyezett táblával jelölünk az útvonalon, melyen az adott kilométer száma látható. Így minden résztvevő versenyzőnk ellenőrizheti magát, hogy a felkészülésének és erőnlétének megfelelő iramban teljesítse a távot.