Élményt élményre halmoztunk az Óbudai Futófesztiválon

Óbudai Futófesztivál 2016. április 23-24.

2016-ban évi második sportrendezvényünkön több újdonsággal is vártuk a futókat. Az esemény idén először két nap került megrendezésre, amellyel szándékunk volt ösztönözni a rövidebb és hosszabb távon indulókat, mindenkinek megadva a lehetőséget, hogy részt vegyen kedvenc távján. Nagy örömünkre sokan éltek a lehetőséggel, hogy míg a családdal részt vettek a 23-án induló rövidebb távok egyikén, 24-én elindultak a 7 km-es távon, vagy futottak a félmaratoni távon egyénileg és csapatban. Újdonság volt ebben az évben, hogy a 7 km-es távon is végeztünk időmérést. Úgy ítéltük meg, hogy sokan választják ezt a távot, akik nem feltétlenül törekszenek az igazán hosszú távok megtételére, de mégis készülnek időt és energiát nem kímélve a már nagyobb megmérettetést jelentő 7 km-es futamra. Az időjárás csak részben fogadta kegyeibe rendezvényünket, 23-án nagyon kellemes tavaszi napos idő alakult a reggel még felhős égbolt ellenére, vasárnap 24-én már mostoha időjárás, eső és szél fogadta a résztvevőket. Ennek ellenére a nevezettek több mint fele megtisztelt bennünket jelenlétével és dacolva a zord időjárással tették meg a 7 km valamit a félmaratoni távot. Ebben az évben újra lehetőséget kaptak a csapatok is, akik szintén nagyon lelkesen vettek részt. A vasárnapi esős nap a résztvevők lelkesedésének köszönhetően és a műsorvezetők valamint kitartó szurkolók buzdítására igazán jó hangulatban, vidáman telt. A távonkénti résztvevők száma a 2016 m-en 698 fő, 3,5 km-en 439 fő, a 7 km-en 180 fő, a félmaratoni távon 118 fő, a félmaratoni váltón pedig 30 csapat volt. Az előre nem regisztrált 500 m-es és 1000 m-es távokat is figyelembe véve közel 2000-en értek célba.

Montázs

A futófesztivál két napján sokan éltek a kiegészítő programlehetőségekkel, szombati napon a családokra koncentrálva újra lehetőség volt kipróbálni a sárkányhajózást, köszönhetően a Multi Sportegyesület közreműködésének. Jelen volt a kerületünkben májusban megnyitó Csodák Palotája, ahol a gyermekek és felnőttek egyaránt kipróbálhattak tudományos játékokat, apró ajándékokra is szert tehettek, kisebb gyermekek részére az idei sportrendezvény sorozat támogatottja a Gézengúz Alapítvány foglalkoztató sarokkal kedveskedett. Lehetett játszani, színezni és megismerkedni a szervezet küldetésével. A szombati napot 800 lufi színesítette, amely igazán látványossá tette a 2016 m –es táv rajtját. A versenyközpont további szolgáltatásai között szerepeltek szombaton a Szent Margit Rendelőintézet által végzett szűrővizsgálatok, vasárnapi napon a hosszabb távot megtevők kaptak frissítő masszázst. A frissítőpontokon, félmaratoni távon a befutócsomagban a futókat mindkét nap a Naturaqua ásványvízzel vártuk.
Új, a kifejezetten a futófesztiválra készített honlap segítette a regisztrációt, ahol minden hasznos információt igyekeztünk a futók rendelkezésére bocsátani. Híreinkben folyamatosan tájékoztattuk nevezőinket az eseményhez kapcsolódó fontos információkról, valamint a sokak által feltett kérdésekre újra és újra visszatértünk.
A távokat minden esetben az elmaradhatatlan díjazással zártuk, ahol sok értékes nyeremény talált gazdára, köztük szerepeltek sport- és sportszerutalványok, A Szent Margit Kórház teljes körű egészségügyi szűrései, a Csodák Palotája által családi belépőjegyek, a Sunpalace által fitnesz bérletek, 10 alkalmas gyerektorna vagy gyerekúszás belépők kerültek felajánlásra. Az idei futófesztiválon összesen 183 díjazott szerepelt és természetesen mindenki, aki a futófesztivál bármely távját teljesítette emlékérmet és az eseménysorozat logóját magán viselő csokoládészeletet kapott ajándékul.
További rendezvényeinkkel is szeretnénk mozgásban tartani Óbuda lakosságát, várjuk rendezvényeinken május 22-én a soron következő Óbudai Sportágbörzén.