küldetés

A verseny fővédnöke: Rédli András olimpiai bronzérmes, világ- és Európa-bajnok magyar párbajtőrvívó, aki óbudai lévén és a sport elkötelezett híveként, támogatójaként szívesen vállalta, hogy képviseli az eseménysorozat által képviselt célokat. Fiatalos lendületével az óbudai lakosok a rendezvényen is találkozhatnak.

A verseny védnöke: Bús Balázs Óbuda – Békásmegyer polgármestere

A helyszín változatlanul a Duna-parton immár hatodik alkalommal ad otthont a rendezvényünknek. Évről évre április utolsó hétvégéjén jelentkezünk a méltán közkedvelt rendezvényünkkel. Szeretnénk, hogy visszatérően mindig számítsanak rendezvényünkre, célunk, hogy a helyi és környező térségek futóköreit erősítsük, részvételre ösztönözzünk egyént és csapatot egyaránt. A tavasz beköszöntével a futás az egyik legalkalmasabb sportág, amellyel megmozgatjuk testünket, lelkünket egyaránt.

Továbbra is kétnapos az Óbudai Futófesztivál!

Kedves Futók! Összegezve az elmúlt évek tapasztalatait arra a döntésre jutottunk, hogy az Óbudai Futófesztivált két nap rendezzük meg. Szándékunk, hogy Mindenki kényelmesen rajthoz tudjon állni, szülők együtt tudjanak futni gyermekeikkel, mert a sportolás és a mozgás rendkívül nagy élményt nyújt gyerekeknek és szüleiknek egyaránt. Egyúttal további kihívást érezve magukban kényelmesen el tudjanak indulni a hosszabb távokon. A félmaratoni táv esetében a futók folyamatos kezdeményezésére ezen a távon is egy korábbi rajtot biztosítunk. Szeretnénk ezzel is elősegíteni, hogy mind többen tudjanak a rajthoz állni és mindenki megtalálja a számára legalkalmasabb távot. A gyermekek miatt nagyon fontosak az ilyen irányú megmozdulások, hiszen szellemileg nagy terhelést kapnak, ezért az iskolán kívüli a családdal együtt végezhető sporttevékenységnek igen nagy szerepe van.

Két ÚJ táv az Óbudai Futófesztiválon! Szombaton az 5,5 km, vasárnap 10,5 km!

Rendezvényünk szombati napján 04.23-án célunk a családokat az esemény középpontjába állítani, ekkora írjuk ki a családi távokat, majd ezt követi a 04.24., ahol új távként jelentkezik a 10,5 km és félmaratoni táv megtételére lesz lehetőség. Vasárnap minden távon lesz időmérés. Sikere van a csapatfutásnak! Újra lehet csapatban futni a félmaratoni távot, ahol 2-3 fős csapatok nevezése lehetséges. Így a vasárnapi nap az amatőr sportolók is versenyzőkké válhatnak!

A rendezvényeken nem kiemelten a sportteljesítményt helyezzük előtérbe, hanem mind inkább a részvétel fontosságát hangsúlyozzuk. A fő cél, hogy kikapcsolódást nyújtsunk, hogy minden résztvevőnk jól érezze magát. A sport fontos szerepet játszik a fizikai és mentális egészség megőrzésében, az egészségtudatos életmód és magatartás kialakításában. Szeretnénk, hogy minél több kerületi lakost hozzunk mozgásba sporteseményeinken!

További részletekről a versenykiírásban tájékozódhatsz! Váljon a futás is a szabadidő hasznos eltöltésének eszközévé!