Egy futónk tollából :) Köszönjük a méltató szavakat!

Harmadik éve veszünk részt ezen a rendezvényen a családommal. Számunkra szinte “kötelezőnek” mondható, helyi lakosként hiszen tőlünk pár száz méterre található Duna-parton rendezik meg ezt a futó fesztivált. Két napos rendezvényen több távon lehetett indulni mert mindenkire gondoltak.

Tényleg olyan mint egy fesztivál mert a hangulata vetekszik sok nagyobb versennyel. A rendezők meg egyre jobban kitesznek magukért, mindig javítanak valamit a verseny színvonalán. Lehet olvassák a blogomat ?!

Szombaton a kicsik és a családosoknak rendeztek versenyeket, programokat. Kislányom és osztálytársai együtt elindultak az 500 méteres sprint távon ami bemelegítette őket a következő 2,5 km-es futásra. Rendezőknek külön dicséret mert minden évben osztanak érmeket a gyerkőcöknek ! Nekik ez fontos, jobban mint a nagyobb távokon. Befutócsomag is volt és kapott mindenki egy a rendezvény feliratával ellátott törülközőt.

Csajok nagyon élvezték a versenyt és a hangulatot. Lufi a gyerekeknek olyan nagy örömet tud okozni, hogy szinte küzdelem volt egy-egy darab megszerzéséért. Több száz lufit osztottak szét a versenyen indulók között ezzel fokozva a hangulatot. Majd a rajt pillanatában többen útnak engedték a sajátjukat ami fergeteges látványt nyújtott…..

Beérkezésnél mindenki egy szép gravírozott éremnek lett büszke tulajdonosa. Aki itt volt az örült aki nem az nagyon sajnálhatta, hogy kihagyta. Minden éveben egyel többen csatlakoznak a csapathoz …..

Összegzés

Nagyon jó a verseny, egyre jobb a szervezés. Mindenkire és minden edzettségű emberre gondoltak a szervezők. Nekem ez a vesszőparipám : legyen futóverseny köré épített programok, bemutatók, rendezvények ha már ott vannak az emberek, családok.

Egészségprogram keretén belüli szűrővizsgálaton jómagam 4. éve részt veszek és minden évben látom testem összetételét, állapotát. Nagyon ajánlom mindenkinek nem csak 40 év felett.

Kiemelném a mellékhelyiségek kinézetét, tisztaságát és nagyon intelligensen megoldott zöld-rózsaszín különválasztását a férfiak-nőknek. Ez azt hisze egyedülálló a futás szervezések között, én legalábbis a 92 versenyen még sehol nem láttam ilyet. Ez nagyon intelligens, okos megoldás.

Frissítés a kisebb távokon annyira nem volt lényeges, de itt is figyeltek a szervezők, hogy minden elérhető legyen. Víz, izó, kekszek, szőlőcukor, banán stb…

Az ajándék törülköző szerintem nagyon ötletes volt és helyénvaló és a továbbiakban hasznos kelléke lehet egy-egy edzésnek, vagy futásnak. Külön köszönet ezért is a szervezőknek és a felajánlónak.

Saját vélemény – ötletek

Előző évekhez képest óriási előre lépés történt a szervezés terén. Van egy-két javaslatom amivel még több embert lehet ide csalogatni. Plakátozás az aluljáróban nagyon sok embert elérne, gondolom az önkormányzat engedélyezné?! Iskolák, óvodák bevonása, megkeresése mert sok ismerősöm még hallani sem halott a rendezvényről és szívesen eljöttek volna. Nyugodtan lehet(ne) fizetős a 2,5 km-en a verseny (pár száz forint) így még lehet fokozni az élményt és az ajándékokat. Esetleg a befizetett összegért zsetonokat lehetne adni amivel ennek az eseménynek a kapcsán egy rögtönzött vidámparkot idehozni amivel a gyerekeket igazán lehet motiválni.

Köszönjük a szervezőknek a rendezvényt, polgárőröknek és a rendőrségnek, önkénteseknek akik segítettek a rendezvény zavartalan lebonyolításában !!

Mi biztosan itt leszünk jövőre is
Jánosfut (III.ker Békásmegyer BSI futó nagykövete)

 

/forrás: https://janosfut.wordpress.com/2017/04/24/obudai-futofesztival//